Fransk päronpaj St-Malo

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Underbart god paj, ej för söt, som funkar alla årstider. Jag fick receptet av Madame Chaput, som mycket duktig husmor i familjen där jag bodde på en språkresa i Bretagne 1998.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 1 ägg
  • 75g smör - rumstempererat
  • 3 msk olja (raps, solros etc...ej oliv)
  • 4 msk mjölk
  • 4 msk crème fraîche
  • 1 stor burk à 825g (avrunnen vikt 460g) med konserverade päron
  • Äggsmet
  • 50 g smält smör
  • 1 ägg
  • 3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till pajbotten i en skål. Smeten blir ganska lös. Lägg smeten i en smord pajform och lägg på päronhalvorna. Grädda i 200 grader i 20 min.
    2. Under tiden: Blanda ihop ingredienserna till äggsmeten i en skål. ta ut pajen efter 20 min, lägg på äggsmeten och grädda ytterligare 10 min eller tills den fått fin färg.
    3. Klart!
    4. Lyxig variation: Ta ut pajbotten efter 15 min istället för 20 min, strö på flagad mandel och hackad mörk blockchoklad, ställ in i 5 min till. Lägg sedan på äggsmeten och grädda vidare 10 min.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (1)

    Ida80 13 november 2011

    Fransk Päronpaj St-Malo

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben