Fransk päronpaj

Serverar: 8-10 portioner

Voilà! Mandelmassan gör pajen ljuvlig...

Ingredienser

  • 125 g Arla smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2–3 päron
  • 2 msk Arla smör
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl Arla Köket Kesella kvarg
  • 100 g riven mandelmassa
  • 1 dl Arla Köket crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop smör, mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
    2. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 23 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
    3. Sätt ugnen på 200°.
    4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
    5. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Fräs dem lätt i smör i en stekpanna.
    6. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i pajformen. Lägg i päronen.
    7. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kallna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben