Fransk päronpaj
Serverar:
8-10 portioner
Voilà! Mandelmassan gör pajen ljuvlig...
Ingredienser
125 g Arla smör
2 ½ dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 msk vatten
Fyllning
2–3 päron
2 msk Arla smör
3 ägg
1 dl strösocker
1 ½ dl Arla Köket Kesella kvarg
100 g riven mandelmassa
1 dl Arla Köket crème fraiche
Instruktioner
Hacka ihop smör, mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 23 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Fräs dem lätt i smör i en stekpanna.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i pajformen. Lägg i päronen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kallna.
Liknande recept
Fransk päronpaj St-Malo
1 h
8-10
1
Fransk päronpaj
Fransk fläskpannkaka
4.5
20 min
4
11
Fransk pajdeg med ägg
1 h 30 min
4
Fransk potatissallad
4.6
1 h
4
8
Fransk fisk-soppgryta
4.9
6
3
Franske löjtnantens kyckling
45 min
4
Fransk gräddäppelpaj
4.6
6
6
Fransk citrontarte
4.5
1 h 30 min
8
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!