Fransk päronpaj

Denna paj har min mamma bakat i hela mitt liv... Lika god när jag var liten som nu när jag är vuxen. Godast varm i mitt tycke.

Ingredienser

  • 800 gram Del Montes päronhalvor
  • 1,5 dl mald sötmandel
  • 2 st malda bittermandlar
  • 100 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 st äggulor
  • 2 st äggvitor
  • 0,5 liten citron, pressad
  • Dekorering
  • Florsocker
  • Till servering
  • Vaniljglass eller vaniljvisp
  • Instruktioner

    Låt päronen rinna av väl i ett durkslag och lägg dem sedan i en pajform. Rör smör och socker pösigt och blanda i den malda mandeln. Blanda ner gulorna, vispa vitorna till ett hårt skum och blanda ner tillsammans med citronen. Bred mandelsmeten över päronen och grädda i ugnen i 175 grader i 30 - 35 minuter. Pajen ska ha fått lite färg. Godast varm så pudra över lite florsocker vid servering.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben