Bästa kladdkakan med olika toppingar

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Buffés provkök har bakat sig fram till den bästa kladdkakan - och här kommer den!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ krm salt
  • 4 ägg
  • 2½dl vetemjöl
  • Limetopping
  • 100 g färskost naturell
  • 1 dl riven kokos
  • Rivet skal och juice av en lime
  • 50 g vit choklad
  • Rivet limeskal till dekoration
  • Kaffetopping
  • 50 g smör
  • 1 msk kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk starkt kaffe
  • Nonstops
  • Nöttopping
  • 100 g nougat
  • 50 g salta rostade nötter, t ex pistasch
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Smält smöret och låt svalna. Rör hastigt ner socker, kakao, vaniljsocker och äggen, ett åt gången.
    3. Tillsätt vetemjöl och rör hastigt till en slät smet. Häll smeten i en smord form, 22 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter.
    4. Limetopping: Blanda ingredienserna, bred det över kakan och dekorera med rivet limeskal.
    5. Kaffetopping: Smält smöret, blanda ner resten av ingredienserna. Låt svalna lite. Bred över kakan, toppa med nonstops.
    6. Nöttopping: Smält nougaten, bred det över kakan. Strö över nötterna.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben