Bakad choklad med romrussin

Serverar: 8 portioner

Smeten kan göras dagen före och bakas strax före servering. Rommen kan ersättas med kaffe eller apelsin.

Ingredienser

  • 150 g osaltat smör
  • 150 g mörk choklad, 70 %
  • 3 ägg
  • 1 äggula
  • 2 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 1½ dl vetemjöl
  • Romrussin
  • ½ dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk mörk rom
  • 100 g gula och bruna russin
  • Garnering
  • Florsocker
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Romrussin: Koka upp vatten och socker. Smaksätt med rom. Lägg russinen i glasburk och häll den varma lagen över. Stäng burken/burkarna och låt dem svalna i rumstemperatur.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smör och choklad i en bunke och smält över vattenbad eller i mikron. Ta upp bunken och rör ner äggen och äggulan i smeten. Sikta ner övriga ingredienser.
    3. Fördela smeten i små värmetåliga portionsformar eller syltburkar (ta bort gummiringen) och grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Smeten ska fortfarande vara lös i mitten.
    4. Pudra över florsocker och strö över romrussin. Garnera med mynta. Servera genast medan chokladen fortfarande är varm och krämig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben