Bakad ricotta med vit choklad

Serverar: 8 portioner

Som njursjuk får jag ganska svår matleda i perioder, vilket är en katastrof för mig som ju egentligen älskar allt som har med mat att göra. Matklubben har botat denna leda åtskilliga gånger och det här receptet blir nog inget undantag när jag känner för någon liten sötsak till efterrätt ...

Ingredienser

  • 250 g ricottaost
  • 2 msk florsocker
  • 1 krm vaniljsocker
  • 3/4 msk maizena
  • 75 g finhackad vit choklad
  • 1 ägg
  • 16 färska eller lösfrysta hallon
  • Servering
  • Ev chokladglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Placera ut ca 8 engångsmuffinsformar i aluminium på en plåt (eller använd muffinspanna). Smörj med smör och strö på litet råsocker.
    3. Blanda alla ingredienser utom hallonen i en bunke. Fyll formarna ända upp till kanten med smet och lägg 2 hallon ovanpå varje.
    4. Grädda ca 15 minuter i mitten av ugnen. Serveras omgående, gärna tillsammans med litet chokladglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben