Bakad ricotta med vit choklad
Som njursjuk får jag ganska svår matleda i perioder, vilket är en katastrof för mig som ju egentligen älskar allt som har med mat att göra. Matklubben har botat denna leda åtskilliga gånger och det här receptet blir nog inget undantag när jag känner för någon liten sötsak till efterrätt ...
Ingredienser
250 g ricottaost
2 msk florsocker
1 krm vaniljsocker
3/4 msk maizena
75 g finhackad vit choklad
1 ägg
16 färska eller lösfrysta hallon
Servering
Ev chokladglass
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Placera ut ca 8 engångsmuffinsformar i aluminium på en plåt (eller använd muffinspanna). Smörj med smör och strö på litet råsocker.
- Blanda alla ingredienser utom hallonen i en bunke. Fyll formarna ända upp till kanten med smet och lägg 2 hallon ovanpå varje.
- Grädda ca 15 minuter i mitten av ugnen. Serveras omgående, gärna tillsammans med litet chokladglass.
Liknande recept
Kommentarer (0)