Bakade banan- och mjölkchokladbakelser

Serverar: 6 portioner

Ett ypperligt tillfälle att ta vara på övermogna bananer. Dessutom överraskande gott!

Ingredienser

  • 2 medelstora bananer
  • 150 g mjölkchoklad
  • 75 g smör
  • 1 ägg + 1 äggula
  • 1 dl socker
  • ½ dl muskovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Smör och socker till formarna
  • 1 krm salt
  • Servering
  • 6 kulor äkta vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj och sockra 6 ugnssäkra portionsformar á ca 1 ½ dl.
    3. Hacka chokladen fint, mosa 1 ½ banan, skär den resterande halvan i bitar.
    4. Smält smöret och blanda chokladen, rör tills chokladen smält.
    5. Tillsätt ägg, socker, muskovadosocker, vaniljsocker, 1 krm salt samt den mosade bananen.
    6. Tillsätt vetemjölet och rör om.
    7. Fördela smeten i formarna och lägg en bit banan i varje.
    8. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
    9. Låt svalna något och vänd sedan upp bakelserna på tallrikar.
    10. Servera med en kula vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben