Baklava Bilal

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Supergott recept jag fick av min mans kusin. Smaka en gång och du är fast.

Ingredienser

  • 1 paket filodeg
  • 500 g osaltat smör
  • 300 g valnötter
  • 2 nävar pistagenötter
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk citronsaft (helst färskpressad)
  • Instruktioner

    1. Hacka valnötterna mellangrovt. Dela upp filodegsbladen i två högar. Häll på en tunn strimla valnötter på kortdelen och rulla ungefär 1 1/2 varv.
    2. Skär längs kanten och dela rullen i ca 5 cm mindre bitar, lägg på bakplåt. Gör samma procedur tills filodegsbladen tar slut. Smält smöret och häll över bladen. Ställ in i ugnen på 180 grader 40-45 minuter. Bladen ska vara gyllenbruna till färgen när dom tas ut.
    3. Häll av resterande smör om det finns något kvar. Koka upp vatten, socker och citronen och häll över bitarna. Hacka pistagen och strö över bitarna. Låt svalna. Får ej stå i kylen.

    Liknande recept

    5
    3 h 20 min
    20
    3
    3.8
    40-50
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben