Ballerina cheesecake

Serverar: 1 portioner

God och riktig krämig

Ingredienser

  • 25 st ballerina kakor
  • 100 g smält smör
  • 800 g philadelphiaost
  • 2,5 dl socker
  • 3,5 msk mjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 350 g smält nougat
  • 100 g nougat i bitar
  • ca 10 ballerina kakor, lätt krossade
  • Glasyr
  • 250 g nougat
  • 3-4 msk grädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Kör ballerina kakorna och smält smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform och kyl medan fyllningen görs. Rör ihop cream cheese och socker, blanda i mjöl, vaniljsocker till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Tillsätt det smälta nougaten sist, rör om, behöver inte blandas helt med smeten. Häll hälften i formen. Grädda i 15-20 min eller tills kakan har stelnat något. Lägg dem lätt krossade kakorna på kakan. Tillsätt de hackade nougaten i cream cheese smeten och rör om och häll i formen. Grädda i 35-40 min i nedre delen av ugnen. Låt kakan kallna helt och ställ den i kylen under natten. Blanda ihop glasyren : värm grädden över ett vattenbad och tillsätt nougaten och låt smälta och bred den på kakan.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (2)

    Okänd 23 december 2009

    Den här blir väldigt god om man minskar ner lite på nougaten, hehe. Det blir lite mycket annars.

    mirjanagn 26 januari 2011

    Fantastisk. Helt gudomlig. <3

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben