Banan- kaffekaka

Mycket saftig och god kaka till kaffet!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 5 dl mjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 bananer, väl mogna
  • ½ dl kallt kaffe
  • Smör till formen
  • Ströbröd eller mjöl till formen
  • Instruktioner

    1. Tag fram smöret i god tid och låt det bli rumstempererat innan du börjar baka kakan.
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och blanda tills smeten är fluffig. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna fint.
    3. Häll bananmoset och kaffet i smeten, tillsammans med den siktade mjölblandningen och rör om.
    4. Häll smeten i en smörad och bröad form och grädda i 175 grader i cirka 40-45 minuter.
    5. Förvara kakan i kylen eftersom den smakar bäst då.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben