Banan- och apelsinmuffins

Serverar: 12-14 portioner

Tid: 20 minuter

Ser jättegott ut

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 100 g smör, i bitar
  • 2 ägg
  • 2 dl bananer, mosade
  • 1 dl pressad apelsin
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, socker och salt för hand eller i matberedare med kniven i. Skär smör i bitar och lägg i det.
    2. Arbeta snabbt ihop till en grynig deg. Rör i ägg, mosade bananer, 1 pressad apelsin samt rivet skal från en apelsin. Klicka i smeten i muffinsformar. Fyll på nästan ända upp till kanten.
    3. Grädda i 15-20 minuter i 200°C ugnsvärme. Ät muffinsen ljumma. Frys in de som blir över. Tinade och mikrouppvärmda smakar de som nybakade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben