Banan- och blåbärspaj

Serverar: 4 portioner

Lite gott ska man ju ha

Ingredienser

  • 3,75 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära, malen
  • 40 g smör
  • 1,25 dl farinsocker
  • 1,25 dl filmjölk lätt
  • 200 g blåbär
  • 2 st banan (er)
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. 1. Värm ugnen till 200 grader. Pensla en bakplåt eller en pizzaform ytterst tunt med olja. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en bunke. Tillsätt smör och farinsocker och arbeta ihop med fingertopparna tills smöret är väl blandat med mjölet. Gör en grop i mitten och tillsätt så mycket lättfil som behövs för att blanda till en mjuk deg. (Det går också bra att använda en matberedare)
    2. 2. Kavla ut degen på lätt mjölad yta till en rund kaka, 23 cm i diameter. Lägg den på plåten och rulla upp degen till en kant runtom som håller fyllningen på plats.
    3. 3. Bred ut blåbären över degen. Skiva bananerna och vänd skivorna i citronsaft. Lägg ut bananskivorna i ett jämnt lager ovanpå blåbären, strö över råsockret och grädda i 25 min eller tills pajbotten har fått färg. Servera genast.
    4. Tips! Variera med hallon, andra bär eller stenfrukter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben