Banan- och blåbärspaj

Två goda frukter och bär i samma paj, smarrigt.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl havregryn
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl råsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Fyllning
  • 600 g blåbär
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 bananer
  • Instruktioner

    1. Blanda allt till degen, enklast med händerna. Tryck ut hälften av den i en pajform, ca 24 cm (en sån vanlig).
    2. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet 10 minuter i 225°.
    3. Mosa bananen och bred ut i pajskalet. Blanda bären med socker och potatismjöl och häll i. Kavla ut resten av degen och lägg på.
    4. Nagga locket lite, grädda ca 30 minuter, även nu i 225°, akta så det inte bränns (lägg på lite folie i så fall). Servera med glass eller vaniljsås

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben