Banan- och blåbärspaj
Två goda frukter och bär i samma paj, smarrigt.
Ingredienser
Deg
3 dl vetemjöl
½ dl havregryn
150 g smör, rumsvarmt
½ dl råsocker
1 tsk malen kardemumma
Fyllning
600 g blåbär
½ dl strösocker
1 msk potatismjöl
2 bananer
Instruktioner
Blanda allt till degen, enklast med händerna. Tryck ut hälften av den i en pajform, ca 24 cm (en sån vanlig).
Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet 10 minuter i 225°.
Mosa bananen och bred ut i pajskalet. Blanda bären med socker och potatismjöl och häll i. Kavla ut resten av degen och lägg på.
Nagga locket lite, grädda ca 30 minuter, även nu i 225°, akta så det inte bränns (lägg på lite folie i så fall). Servera med glass eller vaniljsås
Liknande recept
Banan- och jordgubbssmoothie
2
Banan- och äppelsmoothie
5 min
1
Blåbärspaj
4.3
1 h 10 min
8
8
Blåbärspaj
4.1
1 h
4
5
Banan- och currygryta
4.4
4
7
Sissis blåbärspaj
6
Blåbärspaj
4.7
30 min
6
22
Blåbärspaj - Blueberry temptation
3.8
5
Blåbärspaj på mitt vis
30 min
7-8
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!