Banan- och jordgubbsmuffins

Serverar: 12 portioner

Jordgubb och banan i en samma muffins och en syrlig frosting som pricken över i. Det blir bara godare!

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 250 g smör
  • 3 1/2 dl socker
  • 4 tsk vaniljextrakt
  • 2 bananer (skivade)
  • Ca 12-15 st stora mogna jordgubbar
  • Glasyr
  • Philadelphiaost
  • Florsocker
  • Lite pressad citron
  • Någon matsked mjukt smör
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°C. Jag använder muffinsplåtar (som rymmer 6 st stora muffinsar) och placerar stora pappersformar i ”skålarna”. Vispa rumstempererat smör tillsammans med socker i en skål. Vispa ägg, mjölk och vaniljextrakt i en annan skål, blanda mjöl, salt och bakpulver i en tredje skål. (Det går även bra att smälta smöret och blanda ner det i de övriga ”blöta” ingredienserna om du ej har rumstempererat smör när du vill baka). Fördela smeten i formarna till ca 2/4 delar. Fördela rikligt med bananskivor och klyftade jordgubbar över smeten och fyll därefter upp med smet till strax under kanten. Lägg slutligen någon bananskiva på toppen. Grädda i ca 25-30 min eller tills en sticka känns torr. När muffinsarna har svalnat brukar jag lägga en klick med glasyr på toppen och ovanpå detta trycka fast halv jordgubbe, det blir jättefint.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben