Banancupcakes med jordnötsfrosting

Mosad banan i muffinssmeten ger mycket smak och saftighet, jordnötsstoppingen med antingen sälta bryter fint.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2-3 mogna bananer
  • 2½ dl filmjölk
  • Frosting
  • 5 dl florsocker
  • 120 g mjukt smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl jordnötssmör
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret på låg värme. Rör i sockret, vaniljsockret, saltet och äggen. Blanda mjölet och bikarbonatet och vände ner det i smeten.
    3. Mosa bananerna och blanda ner dem och filmjölken i smeten. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter och låt svalna helt.
    4. Rör ihop florsockret, smöret och vaniljsockret till frostingen, blanda i jordnötssmöret och mjölken. Bre frosting på muffinsarna före serveringen

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Anderstam 19 mars 2012

    Gjorde dessa idag. Dom fick en skrämmande snabb åtgång. Men jag lyckades rädda undan 1 för bifogat foto. Givetvis en klar 5 poängare. Jag gjorde mina i vanliga muffinsformar, då blev det 24 st.

    Anderstam 19 mars 2012

    Vet ej var bilden tog vägen ? Gör ett nytt försök.

    Anderstam 20 mars 2012

    Jag försöker med en tredje gång ! Får jag inte in bilden nu så ger jag upp.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben