Whoopie pies med jordnötsfrosting

Serverar: 12 portioner

Whoopie pies är dubbla mjuka kakor fyllda med krämig fyllning. En riktig amerikansk klassiker och försvinnande goda! Laktosfria och äggfria.

Ingredienser

  • Chokladwhoopies
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk mald kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör, t ex mjölkfritt
  • 1½ dl socker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 2 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
  • Jordnötsfrosting
  • 100 g smör, t ex mjölkfritt
  • 2 dl jordnötssmör
  • ½ dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
  • 5 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och vaniljsocker i en skål. Vispa i en annan skål ihop smör, socker och muscovadosocker krämigt och fluffigt. Vispa ner mjölblandningen i smörfluffet tillsammans med yoghurten.
    3. När du har en slät smet utan klumpar fyller du en spritspåse med smeten och spritsar ut 24 klickar på bakplåtspappersklädda plåtar. Du kan även ta hjälp av en glasskopa för att fördela smeten. Grädda kakorna i 12-14 minuter eller tills den är gyllenbruna i kanterna. Ta ut och låt svalna helt.
    4. Jordnötsfrosting: Vispa ihop samtliga ingredienser till frostingen. När du har en slät och fluffig frosting är den klar.
    5. Lägg ut hälften av kakorna. Spritsa ut en klick jordnötsfrosting på varje. Toppa med resterande kakor. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben