Whoopies med vanilj

Serverar: 30 portioner

Spröda dubbelkakor med apelsinkräm.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning
  • 200 g philadelphiaost
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Finrivet skal av 1 apelsin
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1-2 msk vatten
  • Dekoration
  • Valfritt strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ägget och blanda väl. Bkanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Vänd försiktigt ner det i äggblandningen. Blanda i mjölken.
    3. Rulla valnötsstora bollar med fuktiga händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem så att de bli ca 3½ cm i diameter. Ca 15 stycken per plåt är lagom. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
    4. Vispa med elvisp ihop philadelphiaost, smör, florsocker och vaniljsocker så att det blir fluffigt. Blanda i apelsinskalet.
    5. Spritsa eller klicka fyllningen på hälften av kakorna. Se till att hela botten blir täckt med fyllning. Lägg ihop med resten av kakorna. Strö strössel runt kanterna så det fastnar i fyllningen.
    6. Rör ihop florsocker och vatten. Ringla över kakorna och toppa med strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matmammansfavoriter 24 november 2011

    detta recept var med i senaste Buffé, bakade dem igår, för min del så var de lite för söta och lite för stora, jag föreslår att man gör dem ännu mindre och minskar lite på sockret, kanske minskar på mjölmängden och ersätter det med mald mandel

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben