Whoopies med hallonfyllning

Serverar: 15 portioner

Dessa whoopies bakade jag och min syster till min 20 års dag. Vi ville bryta traditionen med alla klassiska kakor och gjorde dessa amerikanska kakor. De blev väldigt uppskattade!

Ingredienser

  • Kaksmet
  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 1 st ägg
  • 1,75 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjölk
  • Fyllning
  • 400 g philadelphiaost naturell
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1-2 dl hallon, färska eller tinade
  • ( Dessa mått gäller om man vill ha mer fyllning mellan kakorna än vad vi hade på bilden)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader, ta fram några plåtar och lägg på bakplåtspapper.
    2. Vispa smöret och sockret pösigt och tillsätt ägg.
    3. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner blandningen i vätskan.
    4. Tillsätt försiktigt mjölken, smeten ska kännas stabbig när den är klar.
    5. Klicka ut små högar väl separerade på en plåt. Ungefär 10 stycken per plåt blir lagom.
    6. Grädda kakorna i ca 10 minuter i mitten av ugnen tills de fått lite färg. När kakorna är klara lyfter du över dem på ett galler så att de svalnar ordentligt.
    7. Blanda samman ingredienserna till fyllningen.
    8. Bred eller spritsa på fyllningen på hälften av kakorna, den andra hälften används som lock.
    9. Man kan också dekorera kakorna genom att ringla smält choklad över dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    idaj_2 16 juni 2011

    Hej :) Smakar den ljusa kakan som 7 sorters kakor deg?

    FridaJernfalt 17 juni 2011

    Det har jag faktiskt ingen aning om, men smeten var väldigt god i alla fall :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben