Rulltårta med hallonfyllning

Serverar: 10 portioner

Tid: 15 minuter

Gjord med Lindahls turkisk youghurt.

Ingredienser

  • Rulltårta
  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 5 msk potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk råsocker
  • Fyllning
  • 1,5 dl Lindahls youghurt
  • 2 msk flytande honung
  • 200 g hallon
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 *. Vispa ägg och socker till fast skum. Sikta mjöl, bakpulver, potatismjöl och kakao. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Lägg ett smort bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten på detta. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Strö råsockret över över den gräddade heta kakan. Stjälp upp kakan på ett nytt papper och dra av det gamla. Fukta det gamla pappret lätt och lägg det på kakan som får svalna under pappret. Rör ihop honung, youghurt,och lättmosade hallon. Bred fyllningen på den fortfarande ljumna kakan och rulla försiktigt ihop till en rulle. Låt kallna med skarven nedåt. Servera i tjocka skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben