Charlottas goda bullar med äppel- och hallonfyllning

Serverar: 40-50 portioner

Mums!

Ingredienser

  • 100-150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 paket jäst (50 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1-2 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 14-15 dl vetemjöl
  • 1 ägg att pensla med
  • Sötmandel, hackad
  • Fyllning
  • Äpplebitar
  • Hallon
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret till degen i en kastrull.
    2. Häll i mjölken och värm tills det är fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet och tillsätt salt, socker, ägg, kardemumma och det mesta av mjölet.
    3. Arbeta degen tills den släpper i kanten. Jäs under bakduk i 30-40 minuter. Värm ugnen till 250°.
    4. Häll lite mjöl på bordet. Vält ut degen och knåda den. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut varje till en jämntjock rektangulär kaka. Bred på smöret och strössla ut skalade äppelbitar och hallon. Avsluta med sockret.
    5. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i ca 12 bitar och lägg med snittytorna upp i bakformar.
    6. Jäs under duk i 15 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö hackad sötmandel över. Grädda i ca 8 minuter.
    7. Låt svalna under bakduk

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben