Charlottas goda bullar med äppel- och hallonfyllning
Serverar: 40-50 portioner
Mums!
Ingredienser
100-150 g smör
5 dl mjölk
1 paket jäst (50 g)
1/2 tsk salt
1-2 dl socker
1 ägg
2 tsk stött kardemumma
14-15 dl vetemjöl
1 ägg att pensla med
Sötmandel, hackad
Fyllning
Äpplebitar
Hallon
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
Instruktioner
Smält smöret till degen i en kastrull.
Häll i mjölken och värm tills det är fingervarmt.
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet och tillsätt salt, socker, ägg, kardemumma och det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den släpper i kanten. Jäs under bakduk i 30-40 minuter.
Värm ugnen till 250°.
Häll lite mjöl på bordet. Vält ut degen och knåda den. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut varje till en jämntjock rektangulär kaka. Bred på smöret och strössla ut skalade äppelbitar och hallon. Avsluta med sockret.
Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i ca 12 bitar och lägg med snittytorna upp i bakformar.
Jäs under duk i 15 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö hackad sötmandel över. Grädda i ca 8 minuter.