Smore’s whoopie pies

Serverar: 20 portioner

Smore’s är en gammal amerikansk scoutklassiker. Man klämmer fast en grillad marshmallow mellan två kex (som tillexempel Mariekex) tillsammans med lite nutella. Dessa godingar är en fröjd för smak och sinne!:) Marshmällowsarna ska man grilla innan de läggs på whoopisarna. Antingen trär man dem på ett spett och grilla dem över en gaslåga, en grill eller med en gasolbrännare tills de har blivit gyllene. Har man inte tillgång till grill eller en gasolbrännare går det alldeles utmärkt att "steka" dem väldigt snabbt i en stekpanna. Men var snabb, marshmallowsarna ska bara börja bli lite kladdiga! Receptet räcker till 20 stycken härliga Whoopies!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk kallt kaffe
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk salt
  • 100 g choklad, marabou mörk
  • Fyllning
  • 400 g nutella
  • 200 g marshmallows
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
    3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
    4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Blanda chokladen i smeten och rör om väl.
    5. Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med en matsked (klickarna ska vara stora som femkronor). Grädda dem i omgångar i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
    6. Låt dem svalna helt. Bred lite nutella på undersidan av kakorna.
    7. Trä marshmallows på ett spett och grilla dem över en gaslåga, en grill eller med en gasolbrännare tills de har blivit gyllene. Alternativt "snabb stek" dem i stekpannan tills de just har börjat bli kladdiga. Tryck fast e1-2 grillade marshmallows i nutellan och lägg ihop kakorna som en macaron.
    8. Klart!

    Liknande recept

    2 h
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben