Banancupcake med 2 olika frostings

Gott!

Ingredienser

  • 125 g rumstempererat smör
  • 175 g socker
  • 2 ägg
  • 2 stora bananer, mosade
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk kokande mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 225 g mjöl
  • Mascparonefrosting
  • 125 g mascarpone
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl florsocker
  • Cream cheese frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under omvispning. Blanda ner de mosade bananerna. Lös upp bikarbonaten i mjölken, blanda ner den. Blanda mjöl och bakpulver; tillsätt.
    2. Cupcakes gräddas i 180 grader i 18-20 miunter, och enligt receptet gräddas kakan i 180 grader i 40 minuter
    3. Mascparonefrosting: Vispa ihop alla ingredienser i 1-2 minuter tills frostingen blir mjuk och fluffig. Använd frostingen genast.
    4. Cream cheese frosting: 1 msk färskpressad citronsaft (eller citronarmom. Om man använder krämen som spackling tycker jag man kunde man använda olika aromer beroende på vilka fyllningar man har i tårtan. Men som frosting till cupcakes passar det säkert bäst med färskpressad citronsaft). 100 g naturell färskost
    5. Rör ihop alla ingredienser till en krämig smet. Spackla tårtan eller bred ut frostingen på cupcakesen. Om man använder den som frosting till cupcakes kan det vara en rolig idé att färga den i olika färger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben