Banankaka med frosting

Serverar: 1 portioner

God kaka.

Ingredienser

  • 100 g mjukt margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 400 g banan
  • ½ dl kallt kaffe
  • Frosting
  • 60 g mjukt margarin
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g Philadelphiaost
  • Instruktioner

    1. Vispa margarin och socker poröst och tillsätt 1 ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dom i smeten. Mosa bananen och blanda de med kaffet och tillsätt i smeten. Häll smeten i en smörad och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 1 timme låt den kallna.
    2. Blanda allt till frostingen och smeta de över kakan eller gör ett lager i kakan med frosting.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (1)

    Evia 13 november 2010

    Jag bakade denna kaka igår till vårt fredagsmys och alla tyckte att den var kanongod. Jag tyckte att det blev så mycket frosting så jag delade upp den och hade det både i mitten av kakan och ovanpå. Tack för du delar med dej av denna smarrriga kaka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben