Banankaka med frosting

Helt underbar. Lätt att baka och den blir alltid succé. Som en lyxig kondiskaka. saftig och hållbar.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • 2 mogna bananer
  • ½ dl mjölk
  • 70 g mörk choklad
  • Glasyr
  • 125 g färskost
  • 1 ½ dl florsocker
  • 50 g smör eller margarin
  • 25 g riven choklad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna socker, mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel. Rör ner smöret. Tillsätt mjölk och ägg. Blanda ordentligt. Mosa bananerna och rör ner tillsammans med hackad choklad.
    2. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, 175 C. Låt kallna.
    3. Blanda färskost, florsocker och rumstempererat smör fluffigt. Bred på kakan och strö över riven choklad.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben