Frosting med grädde och philadelphia

Serverar: 24 portioner

Tid: 10 minuter

Frostingen har inget namn på svenska, men på engelska kallas den för "whipped cream cheese frosting" En riktigt god frosting att ha i tårta, på cupcakes eller i annat bakverk. Lättare och mindre söt än vanlig cream cheese frosting men går bättre att spritsa än vanlig grädde.

Ingredienser

  • 300 g färskost (philadelphias funkar bäst, OBS EJ LIGHT, Light-cream cheese blir vattnig och fungerar inte i frosting)
  • 3 dl grädde
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 dl florsocker
  • Instruktioner

    Vispa upp grädden, vispa lite för länge. I en annan skål, mosa ihop cream cheese med florsocker med en gaffel exempelvis. Tillsätt creamcheeseröran till vispgrädden och vispa en stund tills allt blandats och den har ändrat till en lite tjockare konsistens (ca 1-2 min)

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    kittypie 29 september 2010

    Har ändrat titeln till svenska.

    helen8 17 maj 2012

    Detta låter underbart gott =) Ska prova på lör till min mans 30 års kalas

    maadalen 7 juni 2015

    Supergod frosting som inte är lika söt som de annars lätt är. Jättebra att spritsa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben