Bananfyllda petit-choukransar

Serverar: 12 portioner

Dessa läckra, luftiga bakelser är fyllda med en härlig banankräm. De passar lika bra till kaffekalaset som till dessert.

Ingredienser

  • 1½ dl vatten
  • 75 g smör
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 3½ dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • ½ msk strösocker
  • 1 msk maizena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 banan
  • Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • Garnering
  • Syltat, hackat apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och matfett i en kastrull.
    2. Ta kastrullen från plattan och rör ner mjölet. Fortsätt röra tills smeten släpper botten och svalnat något. Rör sedan ner äggen, ett i taget.
    3. Fyll en spritspåse med smeten. Spritsa sedan ut 12 kransar på en bakpappersklädd plåt.
    4. Grädda kransarna mitt i ugnen cirka 20 minuter. Öppna inte ugnsluckan under de första 10 minuterna, då faller kransarna ihop. Låt kransarna svalna.
    5. Gör fyllningen. Blanda 1½ dl grädde, äggula, socker och maizena i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknat. Tillsätt vaniljsockret och låt krämen kallna.
    6. Mosa bananen och blanda ner den i krämen. Vispa resten av grädden hårt och blanda ner även den.
    7. Skär eller klipp upp ett lock i kransarna. Fyll dem med kräm och lägg på locken.
    8. Gör glasyren. Rör florsocker och vatten till en jämn smet. Bred med kniv ut ett tunt lager glasyr ovanpå locken. Strö hackat apelsinskal i glasyren innan den stelnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben