De här fyllda crêpsen med varm chokladsås är en ljuvlig vinterefterrätt med en sötsyrlig vanilj- och banankräm, komplett med körsbär på toppen.
Ingredienser
1½ dl mjölk
1 krm vaniljpulver
3 äggulor
2 bananer
1-2 tsk färskpressad limesaft
3 msk crème fraiche
Crêpes
2½ dl mjölk
2 ägg
1 msk vegetabilisk olja + olja till gräddning
2½ dl vetemjöl
2 tsk strösocker
Tillbehör
1 dl varm chokladsås
1 dl sötad vispgrädde
6 maraschinokörsbär
Instruktioner
- Gör banankrämen. Blanda mjölken och vaniljpulvret och koka upp. Stäng av värmen och låt mjölken svalna fem-tio minuter.
- Vispa under tiden äggulorna och sockret poröst med en elvisp. Vispa ner mjölken med äggulorna. Häll över i en kastrull och värm upp tills krämen tjocknar. Sila krämen och låt den stå kallt. Mosa bananerna och tillsätt limen. Blanda ordentligt.
- Blanda vaniljkrämen med bananerna och crème fraiche.
- Gör crêpsen. Vispa mjölk, ägg, olja, mjöl och socker med en elvisp. Smörj ett litet stekjärn som är ca 20 cm i diameter med olja och hetta upp det. Sänk värmen och lägg i 3 msk av smeten. Snurra pannan och grädda till ett tunt crêpes ca två minuter tills gyllene.
- Lossa kanten på crêpesen och vänd upp det på ett fat. Grädda resten av smeten på samma sätt.
- Portionera upp krämen på varje crêpe och rulla ihop. Lägg upp två crêpes på varje tallrik, ringla över chokladsås och klicka på grädde. Garnera med körsbär.
Liknande recept
Kommentarer (0)