Bananfyllda crêpes med chokladsås

Serverar: 12 portioner

En liten mäktig sak till efterrätt, gott med banan och choklad.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3 ägg
  • 1 msk socker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 75 g smält smör eller margarin
  • Fyllning
  • 4 bananer
  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • 2 msk honung
  • Chokladsås
  • 70 g mörk choklad, minst 70% kakaohalt
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 msk rom, smaksak
  • 1 liten påse mandelspån
  • Instruktioner

    1. Rör samman mjöl och vatten till en slät smet. Dela äggen och blanda ner äggulorna i smeten. Tillsätt socker, mjölk och smält matfett i smeten. Vispa till en jämn smet.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem i smeten.
    3. Hetta upp en crêpepanna eller liten stekpanna. Smörj pannan till den första crêpen. Sen behövs det inte. Häll i lite smet och "vicka" lite på pannan så att smeten rinner ut. Stek crêpesen på båda sidorna. Lägg dem på en tallrik allt eftersom de blir klara.
    4. Skala och mosa bananerna. Tillsätt rivet citronskal och pressad citronsaft. Smaka av med honung.
    5. Lägg bananmoset i en liten kastrull och värm det. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla samman dem.
    6. Hacka chokladen i små bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med grädden. Låt chokladen smälta under omrörning. Tillsätt smöret när såsen är blank och slät. Smaka av med rom om så önskas . Rosta mandelspånen lätt i en torr stekpanna.
    7. Servera crêpesen med chokladsåsen och rostade mandelspån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben