Banansufflé med chokladglass

Serverar: 6 portioner

Ofta kanske man inte gör suffle för att man är rädd att misslyckas. Men detta recept är väldigt enkelt och smakar jättegott.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 3/4 dl strösocker
  • 1½ banan
  • Smör och socker till formarna
  • Tillbehör
  • Chokladglass
  • Instruktioner

    1. Tips: För att sufflén lättare skall lossna ur formen , smörj ordentligt med smält smör och ställ i kylskåp en liten stund så att det hårdnar, smörj en gång till och sockra ordentligt.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och sockra 6 portionsformar som rymmer 1 ½ - 2 dl.
    3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till fast, blank maräng. Mosa bananerna med en gaffel och vänd ner moset i äggvitan. Fyll formarna nästan ända upp till kanten. Dra med ett rent papper längs kanten så att den är ren. Då reser sig sufflén lättare. Grädda mitt i ugnen i 12 -15 minuter, till suffléerna rest sig och fått fin färg. Servera genast med chokladglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben