Ofta kanske man inte gör suffle för att man är rädd att misslyckas. Men detta recept är väldigt enkelt och smakar jättegott.
Ingredienser
2 äggvitor
3/4 dl strösocker
1½ banan
Smör och socker till formarna
Tillbehör
Chokladglass
Instruktioner
Tips: För att sufflén lättare skall lossna ur formen , smörj ordentligt med smält smör och ställ i kylskåp en liten stund så att det hårdnar, smörj en gång till och sockra ordentligt.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och sockra 6 portionsformar som rymmer 1 ½ - 2 dl.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till fast, blank maräng. Mosa bananerna med en gaffel och vänd ner moset i äggvitan. Fyll formarna nästan ända upp till kanten. Dra med ett rent papper längs kanten så att den är ren. Då reser sig sufflén lättare. Grädda mitt i ugnen i 12 -15 minuter, till suffléerna rest sig och fått fin färg. Servera genast med chokladglass.