Barbados-Magnus krämiga kycklingsås till färsk pasta

Serverar: 4 portioner

Ja, även dansbandssångare måste ju äta.

Ingredienser

  • Färsk tagliatelle
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2/3 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt på pastavatten. Koka pastan under tiden enligt anvisning på paketet.
    2. Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka strimlor. Skala och skär lök och vitlök fint. Dela chilifrukten på mitten och skär loss frön och fröfästen. Finhacka köttet.
    3. Hetta upp matfettet i en traktörpanna och låt grönsakshacket bli mjukt utan att ta färg. Tillsätt kycklingstrimlorna och bryn ett par minuter tills de får lite färg. Häll på tomatkross, tomatpuré och låt det småkoka i cirka 5-7 minuter.
    4. Häll i crème fraiche och låt såsen få ett uppkok. Smaka av såsen med salt, peppar och socker för syrans skull.
    5. Klipp ner bladen av en kruka basilika i såsen och servera genast till den nykokta färska pastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    karinnygren 20 februari 2009

    Hela familjen vill gärna att det serveras igen! Undrar bara var tomatpurén tog vägen. Tog honung istället för socker

    Lizen64 21 november 2009

    En smarrig och lättlagad rätt, vi kommer att göra den igen. Nästa gång kommer vi att hotta upp den med lite sambal. Betyg 4

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben