Basilikabröd

Serverar: 1 portioner

Gott bröd till soppa.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk matbrödssirap
  • 2 msk basilika, Findus
  • ca 15 dl lantvetemjöl
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 200°. Lös jästen i vattnet och tillsätt sirap, salt, basilika och så mycket av mjölet så att det blir en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 min. Kavla ut degen 1/2 cm tjock och rulla ihop som en stor giffel. Låt jäsa igen 30 min. Grädda brödet 25-30 min. Om du vill ha mjuk skorpa så pensla med vatten, låt annars brödet kallna utan bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben