Tomat och basilikabröd

Serverar: 3 portioner

Saftiga bröd med smak av både ost och tomat är gott till både soppa och sallad.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 13-14 dl kärnvetemjöl med fullkorn (780 g)
  • Fyllning
  • 2 dl riven, lagrad ost
  • 1,5 dl strimlade soltorkade tomater i olja
  • 1 kruka basilika, hackad
  • Instruktioner

    1. Smula jästen och lägg den i en bunke eller hushållsmaskin.
    2. Värm vattnet till 37 grader. Lös jästen i vattnet. Tillsätt salt, olja och nästan allt mjöl. Knåda degen cirka 10 min eller kör maskinen i 6 min. Låt jäsa övertäckt 40 min.
    3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla till en rektangel 40 x 55 cm. Fördela ost, tomater och basilika över ytan.
    4. Skär degen i tre delar från långsida till långsida. Rulla varje del från kortsida till en rulle. Snurra rullen från båda ändar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 min under bakduk.
    5. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla brödet med kallt vatten och grädda mitt i ugnen cirka 15 min. Låt bröden svalna på bakgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben