Basilikaparfait

Serverar: 4-6 portioner

Vill du bjuda på en ovanlig och god efterrätt? Bjud då på denna fräscha och smakrika parfait, servera gärna med färska bär.

Ingredienser

  • 1 kruka basilika
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk pressad citron
  • 3 dl Arla vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Mixa basilika, äggulor, florsocker och citronsaft.
    2. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
    3. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys i 4-5 tim.
    4. Låt den stå i kylen ca 30 min. Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp den i portionsskålar.
    5. Servera med färska eller frysta hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben