Basilikaparfait med avokado

Serverar: 6 portioner

Låt fantasin flöda! Gör en parfait istället för guacamole på avokadon. Avokadon gör parfaiten krämig och rund.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 avokado
  • 1 dl basilikablad
  • Garnering
  • Basilikablad
  • Servering
  • Chokladsås
  • Instruktioner

    1. Dela äggen. Vispa vitorna för sig till ett hårt skum. Vispa gulorna med sockret så det blir ljust och pösigt. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
    2. Halvera avokadon och gröp ut fruktköttet. Finhacka basilikabladen. Mixa avokado och basilika med mixerstav. Rör ner moset i ägguleblandningen. Vänd försiktigt ner grädden och till sist äggvitan. Frys blandningen i en skål ca 4 timmar.
    3. Ställ parfaiten i kylen ca 20 minuter före servering så den hinner mjukna lite. Lägg upp parfaiten på tallrikar och garnera med basilikablad. Servera med chokladsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben