Låt fantasin flöda! Gör en parfait istället för guacamole på avokadon. Avokadon gör parfaiten krämig och rund.
Ingredienser
3 ägg
1½ dl socker
3 dl vispgrädde
1½ tsk vaniljsocker
1 avokado
1 dl basilikablad
Garnering
Basilikablad
Servering
Chokladsås
Instruktioner
Dela äggen. Vispa vitorna för sig till ett hårt skum. Vispa gulorna med sockret så det blir ljust och pösigt. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
Halvera avokadon och gröp ut fruktköttet. Finhacka basilikabladen. Mixa avokado och basilika med mixerstav. Rör ner moset i ägguleblandningen. Vänd försiktigt ner grädden och till sist äggvitan. Frys blandningen i en skål ca 4 timmar.
Ställ parfaiten i kylen ca 20 minuter före servering så den hinner mjukna lite. Lägg upp parfaiten på tallrikar och garnera med basilikablad. Servera med chokladsås.