B.B.B. (Barbacued Black Beans)

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jill Kienlen har gjort denna berömda böngryta, man bestämmer själv hur het man vill ha den, men tänk på att det är lättare att tillsätta än att ta ifrån, när det gäller kryddor. Chili har en tendens att bli starkare ju längre den kokar, så försiktigt med den.

Ingredienser

  • 500 g rimmat fläsk skuren i tjocka skivor( ca 1-2 cm tjocka)
  • 250 g rökt fläsk skuren i tjocka skivor ( ca 1-2 cm tjocka)
  • 300 g chorizokorv ( önskad styrka) skuren i 1-2 cm tjocka bitar
  • 3-4 urtagna och hackade färska jalapenos
  • 2 urtagna och hackade chile poblano ( eller 2 gröna spetspaprika)
  • 1-2 tsk chipotlepasta (santa maria ) efter smak
  • 1 stor hackad gul lök, eller 2 mindre
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 brk svarta bönor á 450 g ( eller ca 1,5 l hemkokta)
  • 2 oxbuljongtärningar
  • 2 dl vatten
  • 2 dl ketchup
  • 2 dl molassesocker eller mörkbrun muskovavosocker
  • ½ dl mörk rom
  • 2 msk senap ( ej Dijon)
  • 3 msk worshestershire sauce
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk senapspulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tabasco sauce till servering
  • Instruktioner

    1. Koka bönorna gärna dagen före om man vill ha hemkokta.
    2. Stek den rimmade fläsket och baconen i en stor stekpanna på medelvärme i 10-15 minuter eller tills den är krispig och gyllenfärgad, lägg den stekta fläsket på hushållspapper för att droppa av. I samma stekpanna, med flottet från fläsket steker man nu chorizo lök, vitlök och de olika chilin, stek dem till chorizon fått färg och löken är mjuk
    3. Häll av hälften av fettet och häll chorizon , chili, lök i en gryta, lägg i den stekta fläsket och resten av ingredienserna, låt det koka upp och sänk värmen så att den bara småkokar i ca 50 minuter eller tills den har önskad konsistens. Låt villa minst 10-15 minuter innan servering. Bjud ett gott bröd till och en god öl är inte fel

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben