BBQ-burgare

Serverar: 4 portioner

Kryddig burgare med den rätta röksmaken. Ett måste på grillen i sommar

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 3 msk bbq-krydda, t ex Santa Maria bbq & grill mesquite
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ krm svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • Till servering
  • 4 olivciabatta, eller annat bröd
  • 4 blad romansallad
  • 1 stor tomat
  • 1 rödlök
  • Mynta- och citronsås, (se separat recept)
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman nötfärs med bbq-krydda, salt och svartpeppar till en lättarbetad färs. Forma med våta händer färsen till fyra platta hamburgare. Pensla med olja på båda sidor och grilla i cirka 3 minuter på varje sida på grillen eller i grillpanna.
    2. Lägg ihop hamburgarna med olivciabatta (eller annat bröd), tomat och rödlök skurna i skivor samt romansallad och mynta- och citronsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben