BBQ-burgare med rökt sidfläsk, majskolv och jalapeñochips
Hamburgare med sidfläsk.
Ingredienser
600 g nötfärs 10% (ca 150 g/burgare)
1 påse (35 g) Santa Maria hamburger kryddmix
8 skivor rökt sidfläsk, i tjocka skivor
4 hamburgerbröd
2 majskolvar, delade i 2–3 bitar
4 skivor rödlök
4 skivor bifftomat
4 saltgurkor, delade på längden
2 dl isbergssallad finskuren
2 msk Felix hamburgerdressing
4 msk Santa Maria american BBQ sauce hot & spicy
Santa Maria tortilla chips jalapeño & sweet tomato
50 g (5 dl) Arla smör/rapsolja oliv grillkrydda
1 påse (150 g) Santa Maria red fusion
Instruktioner
Blanda färsen med kryddmixen och dela i 4 lika stora delar. Forma till burgare och grilla samtidigt med det rökta sidfläsket. Värm brödet och majskolvarna över grillen. Bygg nu burgarna. Börja med bröd, fortsätt med grönsaker, dressing, burgare, fläsk och avsluta med BBQ-sås. Lägg upp tortillachipsen och servera majskolvarna penslade med smör/rapsoljeblandning. Krydda.
Liknande recept
Kommentarer (0)