BBQ-burgare med rökt sidfläsk, majskolv och jalapeñochips

Serverar: 4 portioner

Hamburgare med sidfläsk.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs 10% (ca 150 g/burgare)
  • 1 påse (35 g) Santa Maria hamburger kryddmix
  • 8 skivor rökt sidfläsk, i tjocka skivor
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 majskolvar, delade i 2–3 bitar
  • 4 skivor rödlök
  • 4 skivor bifftomat
  • 4 saltgurkor, delade på längden
  • 2 dl isbergssallad finskuren
  • 2 msk Felix hamburgerdressing
  • 4 msk Santa Maria american BBQ sauce hot & spicy
  • Santa Maria tortilla chips jalapeño & sweet tomato
  • 50 g (5 dl) Arla smör/rapsolja oliv grillkrydda
  • 1 påse (150 g) Santa Maria red fusion
  • Instruktioner

    Blanda färsen med kryddmixen och dela i 4 lika stora delar. Forma till burgare och grilla samtidigt med det rökta sidfläsket. Värm brödet och majskolvarna över grillen. Bygg nu burgarna. Börja med bröd, fortsätt med grönsaker, dressing, burgare, fläsk och avsluta med BBQ-sås. Lägg upp tortillachipsen och servera majskolvarna penslade med smör/rapsoljeblandning. Krydda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben