BBQ-burgare med rökt sidfläsk och majskolv

Serverar: 4 portioner

Goda och spännande hamburgare med goda och intressanta tillbehör...smaka på...

Ingredienser

  • 600 g nötfärs 10%, ca 150 g/burgare
  • 1 påse OLW Taco dipmix, 25 g
  • 8 skivor rökt sidfläsk, i tjocka skivor
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 majskolvar, delade i 2–3 bitar
  • 4 skivor rödlök
  • 4 skivor bifftomat
  • 4 saltgurkor, delade på längden
  • 2 dl isbergsallad finskuren
  • 1 sats Het dressing
  • 4 msk Santa Maria American BBQ -sauce sweet & hot
  • 1 påse Santa Maria Tortillachips
  • 50 g flytande margarin
  • Grillkrydda
  • Het dressing
  • 3 dl majonnäs
  • 1 dl Felix ketchup
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st röd paprika, finhackad
  • 1 dl Felix bostongurka
  • Salt
  • Tabasco
  • Instruktioner

    1. Blanda färs med dipmix och forma till 4 stycken burgare.
    2. Grilla burgarna tillsammans med det rökta sidfläsket samt värm brödet och majskolvarna över grillen.
    3. Bygg nu burgarna. Börja med bröd, fortsätt med grönsaker, dressing, burgare, fläsk samt avsluta med BBQ-sås.
    4. Pensla majskolvarna med flytande margarin blandat med grillkrydda Serveras med tortillachips.
    5. Het dressing: Blanda ingredienserna. Smaka av med salt. Krydda med tabasco till önskad hetta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lyra52 31 januari 2011

    ojoj så god. Jag hade ingen dipmix hemma så jag kryddade med salt pepparmix, paprika och curry. Smaskens. Supergott med saltgurkan till

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben