Biancas Fanta-kaka

Tid: 4 timmar 45 minuter

En snäll kollega på jobb bjöd på denna goda, mäktiga och fräscha kaka. Receptet är rumänskt, och efter jag översatt kunde jag baka den. Vaniljpuddingpulvret till glasyren är inköpt i utländsk mataffär, ca 3 kr per påse.

Ingredienser

  • Botten
  • 6 ägg
  • 6 msk strösocker
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 dl matolja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Kräm
  • 400 g naturell kvarg
  • 100 g Philadelphia-ost
  • 200 g osaltat smör (rumsvarmt)
  • 200 g strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • Glasyr
  • 2 påsar á 38 g Albona Pudding Vanille
  • 8 dl Fanta apelsin
  • 80 g strösocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen (varmluft) på 200 grader. Botten: Separera äggulor från vitor i två skålar. Vispa äggulor med socker 1-2 minuter. Vispa därefter ned matoljan i en tunn stråle. Sikta ned mjöl, kakao och bakpulver i smeten och rör ihop. Vispa äggvitor med salt till fluffig konsistens och vänd försiktigt ned detta i smeten. Häll i en långpanna 25x35 cm med bakplåtspapper i botten. Sänk ugnsvärmen till 170 grader när kakan skjuts in och ska gräddas ca 20-25 minuter. Testa med en tandpetare som ska vara smetfri, då är kakan klar. Låt svalna helt. Kräm: Blanda ihop mjukt smör med socker till det blivit poröst och vitt. Rör ned kvarg och ost, blandas väl till krämen är klumpfri. Bred ut krämen på sval chokladbotten. Kyl ca 2 timmar. Glasyr: (Följ beskrivningen på påsarna (tysk text) men ta Fanta istället för mjölk) Blanda pulvret väl med 5 msk Fanta. Resten av Fantan ska kokas upp. Ta bort kastrullen från spisplattan och rör hela tiden då du häller i Fanta-pulverröran. Koka upp tills glasyren tjocknar, typ fruktkräm. Låt svalna. Häll glasyren över den vita krämen på chokladbotten och ställ in kakan i kylskåp ca 2 timmar. Skär med en vass kniv upp kakan i lagom munsbitar. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben