Pizza bianca med lök

Tid: 2 timmar 30 minuter

Enkel, dietetisk och otroligt god både kall och varm. Jag har använt mig av pasta degen som innehåller Manitoba cream mjöl för att göra den luftig och god:

Ingredienser

  • 230 ml vatten
  • 115 ml mjölk
  • 3 matskedar olivolja
  • 400 g vetemjöl + lite extra till utbakning
  • 300 g manitoba cream mjöl (mjöl med hög proteinhalt)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 12,5 g jäst
  • Ingredienser till fyllningen
  • 1 lök
  • 1 nypa salt
  • 1 msk olivolja extra vergine
  • Instruktioner

    1. Om ni vill använda er Bakmaskin som blandare och till jäsning så lägg i ingredienterna i bakmaskinen enligt ordningen som skrivits ovanför och sedan trycker ni på programmet som motsvarar circa 1 timme och 30 minuter.
    2. Vill ni knåda ihop med era händer så smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet, salt, socker, olja, vetemjölet och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa i en timme med en fuktig handduk ovanpå.
    3. Arbeta degen smidig på det mjölade bakbordet och dela upp den i tre bitar, om du klarar att platta ut degen med händerna så är det mycket bättre annars ta användning av kaveln.
    4. Lägg lite olja på bakplåtarna och lägg sedan upp degen och låt stå och jäsa i en timme till om ni har tid eller medans ugnen bli varm, 220°C.
    5. Täck degen med olja och strö på med en nypa salt och sedan med den finhackade löken. Tryck med fingertopparna så att löken fastnar lite i degen. Grädda i ugnen i 20 minuter, låt svalna lite innan ni serverar den. Hoppas det smakar!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben