Biffsandwich med ricottacrème

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En varm smörgås är lättlagad lunchmat. Här sätter en röra av ricotta, parmesan och soltorkade tomater typiskt italiensk smak på den smarriga skapelsen. Ur Allt om Mat nr 13 2009.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 1 ½ tsk + 2 krm salt
  • 3 krm nymald svartpeppar
  • ½ dl marinerade, soltorkade tomater
  • 1 ½ msk av oljan till tomaterna
  • 100 g ricottaost
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 bifftomater
  • 1 silverlök
  • 1 baguette, gärna rustik
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med 1 ½ tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till 4 biffar.
    2. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med ricotta- och parmesanost. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Tillsätt litet olja som tomaterna legat i och rör till en smidig konsistens.
    3. Grilla eller stek biffarna ca 4 minuter på varje sida. Skär tomaterna i skivor. Skala och skiva löken. Skär baguetten i 8 sneda skivor och grilla brödskivorna ca 1 minut på varje sida.
    4. Bred ricottacrèmen på brödskivorna och lägg ihop dem med biff, tomater, lök och grönsallad. Servera genast, gärna med litet extra svartpeppar.
    5. Ricottaosten kan ersättas med keso, men mosa i så fall keson innan den blandas med de soltorkade tomaterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben