Ricottacrème med jordgubbssås

Serverar: 4-6 portioner

Underbart gott och väldigt enkelt.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • ½ dl socker
  • 2,5 dl ricottaost
  • ½ vaniljstång
  • Jordgubbssås
  • 1 liter jordgubbar
  • Florsocker efter smak
  • Citronskal i strimlor, ca ½ citron
  • Ev citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Ricotacrème: Blanda ihop ricotta, grädde, socker, vaniljstång och äggula. Koka upp tills små bubblor bildas. Rör om, tag bort vaniljstången, häll upp i portionskålar. Täck över och låt vila 1 timme.
    2. Jordgubbsås: Mixa jordgubbar och florsocker, passera genom en sil. Gör en spegel av såsen, lägg upp ricottacrèmen i mitten. Dekorera med citronstrimlor och ev citronmeliss

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben