Lyxig rabarberparfaittårta

Serverar: 12 portioner

En festlig parfaittårta med underbar smak av rabarber. Garnera med jordgubbspuré och hyvlad vit choklad vid serveringen.

Ingredienser

  • 5 dl rabarber i bitar
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 skiva färdig tårtbotten
  • Garnering
  • 500 g djupfrysta jordgubbar
  • ½ dl florsocker
  • Garnering
  • 75 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Skär rabarberna i små bitar, lägg ner i en kastrull tillsammans med 1 ½ dl av sockret. Värm upp och sjud blandningen ett par minuter tills rabarberbitarna känns mjuka och börjar gå sönder. Ställ åt sidan att kallna.
    2. Vispa äggen och det sparade sockret (½ dl) vitt och poröst. Vispa grädden.
    3. Vänd ner Philadelphiaosten i äggvispet och rör smeten slät. Vänd ner grädden, den kalla rabarberkompotten och vaniljsockret. rör smeten slät.
    4. Lägg den färdiga tårtbottnen i botten på en bakform med löstagbar kant. Formen bör ha samma mått som tårtbottnen, det vill säga ca 24 cm i diameter. Häll över fyllningen och bre ut den jämnt. Ställ tårtan i frysen, gärna över natten. Ställ tårtan kylskåpskallt ca 30 minuter före serveing. Låt jordgubbarna halvtina. Mixa dem med florsockret till en slät puré.
    5. Lossa tårtan från formen. Bre över jordgubbssåsen. Hyvla över chokladen.
    6. Servera genast.
    7. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    gazellen 18 mars 2009

    ojojoj va detta verkade gott!!!! Ska helt klart testa när rabarbern har kommit fram!

    Linda-77 20 mars 2009

    Den var helt godkänd...Fast kanske godare med en kexbotten.

    EMS69 27 mars 2009

    Vilken vacker tårta!! Den vill jag gärna prova att göra! Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben