Turbo cheesecake

Supersnabb cheesecake på Leilas vis.

Ingredienser

  • Kryddmarinad
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 kanelstänger
  • 2 stjärnanis
  • ½ apelsin, saften
  • 1 l blandade färska bär (t ex hallon, blåbär, skivade jordgubbar)
  • 250 g ricottaost (2 burkar)
  • 1 färsk vaniljstång
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 2 msk florsocker
  • 200 g digestivekex
  • Instruktioner

    1. Koka upp strösocker, vatten, kanelstänger och stjärnanis. Låt svalna något och rör i apelsinsaft. Marinera bären.
    2. Blanda samman ricottaost, fröna från urskrapad vaniljstång, rivet apelsinskal och florsocker.
    3. Krossa digestivekexen i handen och varva kex, ricottacrème och bär i snygga glas.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben