Bittes pösomelett

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Omelett är alltid gott. Servera som enkel sommarlunch eller som en lätt kvällsrätt resten av året

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 4 äggulor
  • 2-2½ msk vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • Tillbehör
  • 2-3 msk finkllippt gräslök
  • 12-16 skivor fläsk eller bacon
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör samman äggulorna med vispgrädden. Salta och peppra.
    2. Blanda samman äggulesmeten försiktigt med äggvitorna.
    3. Smält matfettet i en stekpanna. Häll i äggsmeten och grädda omeletten. Lyft och stick i smeten under gräddningen med en gaffel så att lös smet kan rinna ner och gräddas. Omeletten ska vara krämig och fluffig när den är klar. Strö över finklippt gräslök och servera med lite stekt fläsk eller bacon på sidan av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben