Omelett är alltid gott. Servera som enkel sommarlunch eller som en lätt kvällsrätt resten av året
Ingredienser
4 äggvitor
4 äggulor
2-2½ msk vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
Tillbehör
2-3 msk finkllippt gräslök
12-16 skivor fläsk eller bacon
Instruktioner
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör samman äggulorna med vispgrädden. Salta och peppra.
Blanda samman äggulesmeten försiktigt med äggvitorna.
Smält matfettet i en stekpanna. Häll i äggsmeten och grädda omeletten. Lyft och stick i smeten under gräddningen med en gaffel så att lös smet kan rinna ner och gräddas. Omeletten ska vara krämig och fluffig när den är klar. Strö över finklippt gräslök och servera med lite stekt fläsk eller bacon på sidan av.