Björkholmen grönsakssoppa

Serverar: 4-6 portioner

Om soppan kommer från Blekingska Björkholmen i Karlskrona eller ej förtäljer inte historien.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten purjolök
  • 1 grön paprika
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • 500-600 g frysta ärtor
  • 1 liter hönsbuljong
  • 1 kruka färsk finhackad persilja
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj purjo och skär den i skivor. Ansa paprikan och ta bort kärnhuset, skär den små tärningar. Finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, purjo och paprika i olivolja i en gryta utan att det tar färg.
    2. Finhacka chilifrukten och tillsätt den i grytan. Häll på ärtor och buljong och låt det hela koka ett par minuter. Tillsätt persilja och mixa soppan med stavmixer direkt i grytan. Rör ner vispgrädde.
    3. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben