Mixad grönsakssoppa med pepparrotsgrädde

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här soppan är smakrik och god, snabb att göra.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 purjolökar
  • 2-3 msk olja
  • 400 g djupfrysta ärtor
  • Några kvistar persilja
  • 12 dl grönsaksbuljong
  • 1-2 dl grädde
  • Pepparrotsgrädde
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1-2 msk riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Skär löken i ringar och purjoköken i skivor och stek i stekpanna, häll över i kastrull. Häll i ärtorna och skär ned persiljan. Häll på buljong, koka i 15 minuter.
    2. Ta upp grönsakerna med hålslev, mixa i matberedarn eller en mixer. Häll tillbaks purén, koka upp och häll i grädden.
    3. Pepparrotsgrädden; Vispa grädden, smaka av med salt, vitpeppar och riven pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben