Björnakaka

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 kaffekoppar socker
  • 1 kaffekopp ljummen mjölk
  • 2 kaffekoppar mjöl
  • 1 msk kanel
  • 2 msk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 äggula
  • florsocker
  • vaniljsocker
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt ljummen mjölk. Blanda samman mjöl bakpulver och kanel. Vispa i mjölblandningen med socker och ägg blandningen. Häll smeten i en sockerkaksform och grädda i 200 grader ca 30 min. Gör fyllningen. Ta en äggula och rör i florsocker till en lagom kräm. Smaka av med vaniljsocker. Låt kakan kallna och dela den på mitten. Bred krämen emellan. Vill du ha mer kräm så gör på två äggulor istället för en.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben