Björnakaka

Jättegod kaka som jag helst äter halvfryst - halvtinad.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 75 g smält smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 50 g margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ägg och socker vispas vitt och pösigt. Blanda i de övriga ingredienserna.
    2. Grädda i ugn i 175° 45 minuter.
    3. Låt kallna.
    4. Smält margarinet och häll i flor och vaniljsocker och sist äggulan. Låt sjuda ihop.
    5. Dela kakan på mitten bred fyllningen på fyllningen och ägg på locket, sikta florsocker över.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    larskan95 6 december 2012

    hur länga kan man ha björnkaka i kylskåpet?? går det med en vecka?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben