Björnakaka

Serverar: 8-12 portioner

Väldigt god kaka. Krämig o mumsig, kardemumman ger en bra smak på det hela.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 75 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk kanel
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och socker tillsätt sedan det smälta smöret och mjölken. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma och vänd ner i smeten. Smöra och bröa en rund springform o häll sedan ner smeten och grädda av i 175 grader i 30-40min.
    2. Låt smöret stå framme i rumstemperatur ett tag innan du börjar med fyllningen.
    3. När kakan är klar och har svalnat, rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Dela sedan kakan på mitten och bred fyllningen i mellan. Sikta över lite florsocker och sedan är den klar för servering

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben